Over (Studio) Gerton Hermers


Mooie platte dingen
Heel simpel gezegd: ik maak mooie platte dingen. Grafisch, helder en meestal in twee dimensies. Voor mijn opdrachtgevers maak ik goed verzorgde producten die hun boodschap duidelijk overbrengen. En daarbij streef ik naar een heldere visie op grafische vormgeving, boekverzorging, huisstijlen en andere projecten die mooi, overtuigend en prikkelend moeten zijn.

Concept, redactie, vormgeving
Maar ik lever niet alleen mooie kleuren en letters. Ik ben graag vanaf de conceptfase al een betrokken partner, en biedt daarna ook redactioneel een helpende hand. Voor mij zijn er geen scheidslijnen tussen concept, redactie en vormgeving. Voor opdrachtgevers is dit ideaal: een scherpe blik op het totale inhoudelijke proces.

Betrouwbare samenwerkingspartners
Sinds 2003 werk ik zelfstandig aan uiteenlopende projecten. Van flyers tot boeken, en alles daartussen. Dat doe ik overigens bijna nooit helemaal alleen, vaak gebeurt dat in nauwe samenwerking met een aantal vaste partners: drukkers, fotografen, tekstschrijvers, etc. 

Landelijk gelegen studio
Vanuit mijn studio in het zuidelijkste puntje van Gelderland – in een landelijke omgeving met uitzicht op land en water — werk ik met plezier aan jouw project. Je bent van harte welkom om hier eens met me over je ideeën te komen praten.

Kort cv
Na een studies aan verschillende opleidingen (HKU in Utrecht, SintLucas in Boxtel, Design Academy in Eindhoven) heb ik tussen 1998 en 2003 gewerkt bij het Nijmeegs vormgevings- en communicatiebureau LaVerbe. Mijn werkzaamheden lagen daar voornamelijk in het digitale domein van wat toen nog Nieuwe Media genoemd werd. Ik ben in die tijd ook weer naar de HKU teruggegaan om daar enkele jaren in diverse ontwerpvakken les te geven.


In 2014 heb ik in eigen beheer de dichtbundel De zwaluw en de x-hoogte uitgegeven, met daarin achttien gedichten over grafische vormgeving.

Vanaf zomer 2017 ontwerp ik voor alle 36+ toneelstukken van Shakespeare unieke boekomslagen. Bekijk ze op de hier of op Instagram.

Ik werk momenteel aan een boekje over Weni the Elder, een hoge functionaris die ruim vierduizend jaar geleden in het oude Egypte leefde. (Het project vertraagt nu iets doordat ik geen veldonderzoek in Egypte kan doen…)

zie ook: nl.linkedin.com/in/gertonhermers