Over (Studio) Gerton Hermers


Heel simpel gezegd: ik maak mooie platte dingen. Tweedimensionaal, grafisch en helder. Mooi geproduceerde gedrukte producten die een boodschap duidelijk overbrengen.

Na een studies aan verschillende opleidingen (HKU in Utrecht, SintLucas in Boxtel, Design Academy in Eindhoven) heb ik tussen 1998 en 2003 gewerkt bij het Nijmeegs vormgevings- en communicatiebureau LaVerbe. Mijn werkzaamheden lagen daar voornamelijk in het digitale domein van wat (toen nog) Nieuwe Media genoemd werd. Ik ben in die tijd ook weer naar de HKU teruggegaan om daar enkele jaren in diverse ontwerpvakken les te geven.

Sinds 2003 werk ik zelfstandig aan zeer uiteenlopende soorten projecten (zie portfolio op deze website). Dat doe ik overigens bijna nooit helemaal alleen, heel vaak gebeurt dat in nauwe samenwerking met een aantal partners waar ik regelmatig mee samenwerk (tekstschrijvers, fotografen, drukkerijen, programmeurs…). Ik realiseer graag, in goed overleg met mijn opdrachtgevers, mooie en onderscheidende 2D-communicatie. En daarbij streef ik naar (mission statement:) een heldere visie op grafische vormgeving, boekverzorging, huisstijlen en andere projecten die mooi, overtuigend en prikkelend moeten zijn.

Vanuit mijn studio in het zuidelijkste puntje van Gelderland – in een landelijke omgeving met uitzicht op land en water, en altijd muziek — werk ik aan de meest diverse projecten. Je bent van harte welkom om hier eens met me over te komen praten, of gewoon voor koffie/thee/koek.


In 2014 heb ik in eigen beheer de dichtbundel De zwaluw en de x-hoogte uitgegeven, met daarin achttien gedichten over grafische vormgeving. Hiermee laat ik een andere kant van mijn werkgebied én van mezelf te laten zien.

Vanaf zomer 2017 ontwerp ik voor alle 36+ toneelstukken van Shakespeare unieke boekomslagen. Bekijk ze op de hier of op Instagram.

zie ook: nl.linkedin.com/in/gertonhermers