40 jaar n.P. / hi-ro-shi-ma


Pé Hawinkels 1942–1977
Nijmeegs vertaler, dichter, schrijver

- - -

opdrachtgever
Collectief Vrienden van Pé

formaat
310x310 mm (album) / 190x270 mm (boek)

omvang
boek van 128 pagina's, twee cd's

oplage
237 (genummerde bibliofiele uitgave, alle unica)

productie
Nextprint, Den Bosch
Brown Cartonnages, Arnhem

presentatie
30 september 2017


40 jaar n.P. is een caleidoscopisch album met als inhoud een 128 pagina’s tellend boek, met verschillende essays over Hawinkels, persoonlijke herinneringen, enkele niet eerder gepubliceerde gedichten en songteksten, unieke foto’s en tekeningen, aan Hawinkels opgedragen gedichten door jonge Nijmeegse dichters, verloren gewaande krantenartikelen, en een wandelroute door het Nijmegen van Hawinkels. Bovendien een cd met vijf speciaal gecomponeerde jazz-composities, en een cd met radio-uitzendingen over en met Pé Hawinkels.

- - -

'Pareltje! Heel mooie en interessante uitgave geworden. Werk is met veel zorg en aandacht samengesteld. Mooie typografie en boekverzorging. Nummer in boek en op omslagdoos is heel bijzonder. Allemaal heel verrassend en van mooie kwaliteit zoals (korte) leven en werk van Pé.'

'Vanochtend werd het boek bezorgd. Dank! Ik heb het snel doorgenomen en het oogt heel mooi. Prachtige uitgave, zowel de beide cd's als het boek en het geheel op zich. Wordt een bijzondere aanwinst voor mijn bibliotheek.'

'En ik hoorde van Piet dat je boek er mooi uit ziet. Maar dan ook echt mooi!'


hi-ro-shi-ma, een klassieker

- - -

opdrachtgever
Collectief Vrienden van Pé

tekst
Ben van Melick

formaat
140x200 mm

omvang
24 pagina's

oplage
10 (genummerde, gesigneerde bibliofiele uitgave)

productie
Coers & Roest, Arnhem

presentatie
25 november 2017Ben van Melick heeft bij de boekpresentatie van 40 jaar n.P. een tekst uitgesproken over Hawinkels' spraakmakend gedicht hi-ro-shi-ma uit 1961. Dat is nu ook een boekje geworden. Met cahiersteek gebonden, prachtig geïllustreerd met een grafisch werk van Francis Bacon, en ook weer kleine oplage: slechts honderd stuks (genummerd en gesigneerd door de auteur).

Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in één van de exemplaren van hi-ro-shi-ma, een klassieker (€12,50 incl. verzendkosten).